Vlaamse stoverij met mumbeer en mosterd

Vlaamse stoverij met mumbeer en mosterd

INGREDIËNTEN

 

1 kg rundstoofvlees

vloeibare boter

2 uien

bloem

peper en zout

2 flesjes (33cl) MumBeer

2 dl vleesbouillon

2 laurierblaadjes

1 eetlepel bruine suiker

1 witte boterham

 

 

BEREIDING

 

1. Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in vloeibare boter en hou opzij.

2.Wentel het vlees even door de bloem, kruid met peper en zout en bak aan in wat vloeibare boter.

3. Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.

4. Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.

5. Laat de stoverij zachtjes enkele uren koken tot het vlees gaar is en de saus gebonden.

6. Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.

TIP

 

Enkele kruidnagels bij de stoverij geven het gerecht een lekkere zachte smaak.